Følgende emner arbejder Hovedgård Lokalråd med p.t.:
Trafik
For at højne sikkerheden for cyklister vil Horsens Kommune etablere "Cykelbane" på Horsensvej. Arbejdet udføres når kloakseparering er afsluttet.
- Udkørsel (Nord og Syd) fra Hovedgård til Gl. Århusvej. Begge udkørsler er med Horsens Kommunes bruttoliste til forbedring. Der er sendt brev den 8.9.2018 til Horsens Kommune for at få oplyst status på begge projekter.
- Forlængelse af Coldingvej til Ørridslevvej. Har sendt brev den 8.9.2018 til Horsens Kommune for at få dette arbejde iværksat før etablering af ny regnvands sø starter. Etablering af denne regnvands sø vil give ekstrem meget lastbil trafik igennem Hovedgård.
- Horsens Kommune oplyser "at Ørridslevvej er udpeget som en trafikfarlig skolevej for elever i 0. til 7. klasse. Det betyder, at elever på disse klassetrin, der anvender Ørridslevvej som en del af deres skolevej kan få et buskort."

Bypedel
Bypedel ordning er igangsat pr. 1.1.2019. Horsens Kommune stiller lokale på Hovedgård Bibliotek til rådighed for ordningen.
Horsens Kommune stiller lokale samt de nødvendige maskiner og arbejdsredskaber til rådighed, herunder forsikring.
Personer tilknyttet Bypedel ordningen kan være, Efterlønner, Pensionister.
Disse 4-5 personer samles en gang om ugen for at tilrettelægge dagens arbejde
Opgaver tilrettelægges i samarbejde med Hovedgård Lokalråd og Søren Haubjerg som træffes på tlf. 30701410 eller mail shaubjerg@energimail.dk .

Masterplan
Hovedgård Lokalråd vil i samarbejde med Landskabsarkitekt få udarbejdet en Masterplan for forskønnelse af Hovedgård. Masterplanen der skal række flere år frem vil indeholde konkrete planer for hvad der skal ske med de grønne områder, skov, veje og fortove. Planen skal ligeledes sikre at der er sammenhæng og en klar linje i hvad der bl.a. plantes på og i fællesarealer. Et emne kan være, efter færdiggørelse af kloakseparering vil vi søge, at få beplantning og evt. hastigheds dæmpende foranstaltninger, indarbejdet i reetablering af veje og fortove

Kloak separering
Hvis der ønskes information omkring kloakseparering i Hovedgård kan der findes information på Samn hjemmeside her.

Grundejerforeninger
Der er sendt brev til alle Grundejerforeninger i Hovedgård med opfordring til at komme med oplæg til emner/projekter som Hovedgård Lokalråd kan arbejde med. Vi savner tilbagemelding fra en del Grundejerforeninger.

Opdateret den 19.1.2019